KLASGENOTEN FORUM  van het   ABEL TASMAN WEB

( 30 personen hebben in het forum geschreven sinds 28 april 2004 )


Frans Boot uit Nederland schreef op 14 juni 2007:
--
In verband met ongewenste reclame op het klasgenotenforum kan er gedurende vakantie periode (juni/juli/augustus) niet in het forum geschreven worden.
Uw webmaster.
 

G.E.Zwitink/ Broekema uit Nederland schreef op 8 april 2007:
E-mail: LFromberg@hetnet.nl
--
OP zoek naar personen: Rene Cabonier ( plusminus 1948 op de ABELTASMAN SCHOOL) Jack Tops beide op de abeltasman opleiding grote vaart, er kunnen spel fouten in de namen staan.


Chris Verburgt uit Nederland schreef op 28 januari 2007:
E-mail: chris.verburgt@kpnplanet.nl
--
Van 1961 tot 1963 heb ik de stuurmansopleiding BS gevolgd in Delfzijl. De rangen deed ik in Vlissingen. Voor het eerst zie ik deze website. Jammer dat er geen klassefoto's van Delfzijl op staan. Wie kan mij aan de namenlijst van mijn klasgenoten helpen?


a.a.trost lid nr.80 uit Nederland schreef op 2 januari 2007:
E-mail: a.a.t@kpn-officedsl.nl
--
welk een geweldig feest.ik schat dat ik wel 30 jaargenoten heb ontmoet en het was niet altijd eenvoudig om ze te herkennen.door omstandigheden heb ik wel eens een reunie moeten late gaanmaar het voornemen is wel om deze gelegenheden iets trouwer te bezoeken.nogmaals dank voor het geweldige feest entot ziens.fred trost (lichting 54-57)


Louis Kint uit Nederland schreef op 27 december 2006:
E-mail: louiskint@hetnet.nl
--
Een jaar of 2 geleden ben ik (weer) lid geworden van de oudleerlingen vereniging om evt. een reunie mee te maken maar helaas zit ik dan altijd op zeeDe fotos die ik op de site zie tonen mij allemaal "erg" oud leerlingen. Gaat dit lidmaatshap pas leven bij oudere leeftijd?of zijn de oudleerlingen uit mijn tijd niet zo geinteresseerd (BS2 van 1972-1974)?Ik ben erg nieuwschierig wie er nog varen of wat men is gaan doen. Is het niet mogelijk om iets op de site te zetten met foto en korte beschrijving wat men nu doet?


Drikus van der Haar uit Nederland schreef op 19 december 2006:
E-mail: hs.vanderhaar@home.nl
--
Hallo allemaal,Complimenten aan de organisatoren van de reŁnie van 18 november 2006.Ik heb erg genoten van het weerzien van de oude bekende plekken in Delfzijl, waar je toch 3 jaren van studie hebt doorgebracht.De ontmoeting met "oude" studie- en internaatgenoten was verrassend en fantastisch. Een goede gelegenheid om bij te praten en herinneringen op te halen.Alleen jammer dat er niet zoveel klasgenoten aanwezig waren. Behalve Otto Nijkamp was er niemand van de BSIII opleiding 1971-1974.Wat is er geworden van de overige klasgenoten: Christina Dogger, Boukje Rebbers, Henk Kisjes, Theo Borst, Wouter Ballizani, Yde van Wieren, Paul Wielders, Eric Duijkers, Han Luik, later Marius Treffers?Ik heb overigens nog foto's gevonden, die ik zou willen plaatsen. Zijn er mensen die mij tips kunnen geven op welke wijze dit het beste kan gebeuren?


Jan Dijkman uit Nederland schreef op 27 november 2006:
E-mail: afjan8@tele2.nl
--
De reunie van zaterdag 18 november jl was voor mij eenfantastische dag.De organisatie wil ik via deze weg dan ook nog bedanken voor hun geweldige inzet.Het weer was ons die dag ook gunstig gestemd wat goed uitkwam voor de wandeling door Delfzijl.Voor je gevoel mag zo'n reunienog een dag langer duren omdat je het idee hebt lang niet iedereen gesproken te hebben.Groeten Jan Dijkman


Pamela Currie uit Nederland schreef op 1 november 2006:
--
Ik werk voor een KRO-televisieprogramma en op de redactie hebben wij een brief gekregen van iemand die op zoek is naar Jan Kuiper. Hij heeft rond de jaren '50 de zeevaartschool Abel Tasman gevolgd. Hij woonde toendertijds bij zijn oom, tante en nicht in Almelo. Jan heeft een zus en zijn vader was een technisch ingenieur. Wie kan mij helpen aan info over Jan? Ook als iemand een tip heeft hoe ik Jan misschien zou kunnen opsporen...van harte welkom! Mail: pamela.currie@kro.nl Groeten,Pamela


Pieter J.M. Los uit Nederland schreef op 26 oktober 2006:
E-mail: losagent@planet.nl
--
Ongeveer een week voor de grote 150 jaar bijeenkomstheb ik hierbij nieuws over het lot van ons slaapschip de Abel Tasman. Zie de informatie over het restauratieproject http://www.stichtingbonaire.nl/index.php?menu_id=44Voor oud-leerlingen die hieraan willen bijdragen, want er is geld voor nodug !


Erik Veninga uit Nederland schreef op 15 oktober 2006:
E-mail: hkveningaeemshorn@home.nl
--
Hallo ,leuke site .Heb van 89-91 op school gezeten voor ska.Oude klasgenoten waar zijn jullie,ik heb bij marc albers in de klas gezeten.Groeten Erik Veninga van m/v Eemshorn


Hans Stuij uit Nederland schreef op 20 september 2006:
E-mail: jstuij@wanadoo.nl
--
Een leuke site met een paar bekende foto's.
Van 1977 t/m 1982 op school gezeten, voorbereidend jaar en toen het HTS deel Stuurman GHV. Na het examenjaar initieel bij de Koninklijke Marine terecht gekomen voor de vervulling van de dienstplicht doch, gezien de slappe tijd bij de koopvaardij, bij de Marine gebleven.
Op www.schoolbank.nl ook al veel bekende namen gezien uit die tijd. Sinds kort heb ik weer contact met een aantal klas- en schoolgenoten. Een enkeling zie ik regelmatig aangezien zij ook bij de Marine werkzaam zijn.
Als ik in Den Helder moet zijn kijk ik meestal even bij de Bonaire en denk dan aan die "goede oude" tijd.


Bert Evenhuis uit Nederland schreef op 18 september 2006:
E-mail: a.j.evenhuis@wanadoo.nl
--
Waar zijn de leerlingen gebleven op de foto van de BS1 klas van
de academie minerva in Groningen geplaatst door Hein Roorda?
Kan iemand mij een hint geven hoe ik hier achter kom.
zelf heb ik mij bekend gemaakt op de schoolbank website "school academie minerva 1960"


Jan van der Laan uit Nederland schreef op 1 november 2005:
E-mail: marguide@scarlet.be
--
De groepsfoto is van het cursus jaar 63-64.Ik heb van 62 tot 64 BS en in 66 3e rang gedaan.


K.J.Schot uit USA schreef op 14 oktober 2005:
E-mail: schotkj1@yahoo.com
--
Ben altyd bly de Noordvaarder te ontvangen.
Zal zeker volgend jaar als de Abel Tasman 150 jaar oud is overkomen.
Stel het altyd op prys met de medewerking van de Heer Frans Boot.Klasgenoten van 49-51 worden minder.
Al het beste van Hans Schot (K.J.Schot,Seattle, Washington,USA.)


E. Straatsma e/o A.Straatsma-Folkersma uit Nederland schreef op 14 augustus 2005:
E-mail: e.straatsma1@chello.nl
--
Hallo Allen,
Wij zijn op zoek naar Foto's van A.Folkersma. (Albert)
Wie kent deze man en heeft misschien foto's van hem.
Hij heeft op de Zeevaartschool in Groningen gezeten.
Daarna Grote vaart ; gewerkt bij Holwerda
Graag zie ik reakties in mijn mailbox.
Eddy & Annemiek Straatsma - Folkersma
e.straatsma1@chello.nl


Rick van Doorn uit Nederland schreef op 30 mei 2005:
E-mail: Richardvandoorn@cs.com
--
Ik kom uit de groep van Lex van de Wal, Hans Matenboer
wie heeft er nog foto's van de jaren 73/74
vrgr,
Rick van Doorn


Theo Horsten uit Griekenland schreef op 5 april 2005:
E-mail: thorsten@otenet.gr
--
Misschien kunnen er op den duur ook lijsten met namen komen van de klassen 3de rang "kouwe grond"? Die zullen toch wel ergens in een archief zitten?
Zelf zat ik daar van september 1953 tot februari 1955.
Namen die me daarbij onmiddellijk in gedachten schieten: Martin Loos waarmee ik in hetzelfde pension zat, in de J.C. Rijpstraat. Jaap Tjalma (overleden) waarmee ik vooral in de laatste maanden samen studeerde. We waren de eerste twee van onze lichting die slaagden. Harm Bleeker, later loods in Delfzijl. Harm(?) Kloosterman. Jaap(?) Komdeur.
Er zullen nog wel meer namen uit het verleden opduiken.
Mijn tweede rang deed ik in Rotterdam (sept.1959-maart 1960) en pas in 1980 kwam ik terug voor mijn 1ste rang. Ik was toen inmiddels 46 jaar. Het theoretisch gedeelte deed ik snel. Ik zat toen inmiddels in de shipdelivery en wilde alsnog mijn 1ste rang hebben omdat ik nooit in een positie wilde komen dat ik een job moest weigeren omdat ik het diploma niet had. Ik wilde het in gedeelten doen en kwam een jaar later terug voor het praktijkgedeelte. We waren nog maar net begonnen, toen ik me door Kees Metzlar liet lijnmen om zeevaartkunde te gaan geven aan de toen nog maar pas begonnen opleiding KHV "nieuwe stijl". Dat kostte me zoveel tijd en energied dat ik zakte voor het tweede gedeelte van S1. In december 1982 heb ik dat alsnog gehaald en dat was dus de laatste keer dat ik in Delfzijl op school zat.
De oude school vind ik ook nu nog een prachtig gebouw.


Pieter 'Prethoofd' Los uit Nederland schreef op 14 maart 2005:
E-mail: losagent@planet.nl
--
Bij de klassefoto 2B behoort nog de volgende
toelichting;
De ingevulde namen aan de bovenkant van de foto zijn niet erg duidelijk;
In volgorde van rechts naar links Direct achter mijn naam
Rinus Ferdinandusse Links achter mij; Mahieu. Dan er tussenin; v.d. Sloot
Links van Schipper het eigenwijze gezicht van; Nico
v.d. Heuvel.Andere bezoekers kunnen wellicht nog namen aanvullen
Niet op de foto; Cees de Froe en Bill Penning


Pieter Los bijnaam 'Prethoofd' uit Nederland schreef op 20 februari 2005:
E-mail: losagent @planet.nl
--
Ik ben aangekomen op de Abel Tasman in 1952. Als eerste jaars nog in hangmatten onder in de Bonaire De slaapzaal boven was gereserveerd voor de ouderejaars. We begonnen ons eerste jaar met een stevige ontgroening van ongeveer twee weken, Ik weet niet waarom, want zo prettig was het niet, maar toch heb ik daaraan de bijnaam 'Prethoofd' overgehouden, mijn 'zeevader' na de 'feutenverkoop' werd Paul Cox, daar was ik wel trots op, want hij bleek een belangrijke figuur.In mijn jaar zaten veel 'indische jongens', zonen van families die na de oorlog terugkeerden Van ontberingen in de jappenkampen was bij hen niets te merken, ze waren heel sportief, de beste hardlopers, zwemmers en roeiers.Ik hen een flink aantal foto's gemaakt in die tijd en inmiddels ook opgestuurd naar de 'Webmaster'Het eerste jaar was verder nogal rumoerig, de 'naoorlogse jeugd' Er was zelfs een heuse staking van een of enkele dagen tot grote schrik van de 1ste officier,oud-marineman, de heer van Dulm en de directeur van de school.Toch werd ook in dat jaar de estafetteloop gehouden naar prinses Margriet , Petekind van de Koopvaardij,
Mijn cijfers voor wiskunde waren niet florissant, maar ik ging toch over van BS1 naar BS2. Het tweede jaar begon met een weekpraktijk op het opleidigschip Juliana. Toen we na die week weer terugkwamen op de Abel Tasman moesten wij nog beginnen aan de ontgroening van de nieuwe jongerejaars.Niet een voudig, want dat waren ze heel niet gewend na een week'eigen baas' Nog steeds had ik moeite met vooornamelijk algebra en bolgonio, maar ik ben uiteindelijk toch geslaagd, zij het met een AS diploma en geen BS
Soll;iciteren naar een platts als stuurmansleerling was in die tijd niet zo een voudig, met een groepje gingen we op de fiets de verschillende maatschappijen af.
Een van mijn vriende Cees de Froe kwam bij een 'deftige maatschappij de maatschappij Nederland en ik eindigde bij de 'roggebrood maatschappij' de KNSM.
Na het leerlingenjaar 3de rang gehaald in Scheveningen, ik woonde bij mijn ouders in Den Haag, en gesolliciteerd bij de KJCPL, uitzending voor drie jaar naar Hongkong en voornamelijk varen op het Zuidelijk Halfrond, Japan,Indonesie, Australie, Zuid Afrika en Zuid Amerika. Dokken in Yokahama en eerste ski-ervaring in Japan ! Nog bijna getrouwd in Freemantle , maar dat is toch niet doorgegaan. Mijn schepen waren de Tjiluwah, de Maetsuycker, en de straat Makassar
Na drie jaar terug naar Nederland voor studie 2de rang.Dat was bijna klaar toen ik op een ski-vacantie mijn huidige vrouw en een geschikte werkgever ontmoette.daarmee was het varen afgelopen.Ik heb daarna verschillende technisch-commerciele functies gehad , nu met mijn 73ste al een aantal jaren 'in ruste'
Ik zoek nu via de oud-leerlingen vereniging naar twee vrienden uit de Tasman tijd, Rob Ferdinandusse en de al genoemde Cees de Froe.


Marc Alberts uit Nederland schreef op 27 december 2004:
--
Hallo, mooie tijd gehad in Delfziel
Tegenwoordig net als Leen varende bij Flinter Groningen


Benno Laros uit Nederland schreef op 15 november 2004:
E-mail: maersk33@wanadoo.nl
--
Goede tijd doorgebracht in Delfzijl door de zeevaartschool.Korte tijd doorgebracht op de ''Bonaire'' en het ''Pak''daarna gewoond in '' De Vliethoven '' 5e verdieping.
Gevaren bij meerdere rederijen in: Wilde vaart, Gasvaart, Ferry, Off-shore en kort maar prachtig twee weken op een commercieel vrachtvarend zeilschip van 1885. Daarna werkzaam in de logistiek als coordinator verfconcern,verkoop binnendienst producent sterilisatoren voeding- zuivel- en pharmaciefabrikanten, warehouse manager internationale Hard- en Software producent, logistiek manager verspanenede groothandel etcetera.
Diverse branches werkzaam geweest door heersende economische omstandigheden. Denk altijd terug aan de varende periode die veel betekent heeft.
M.v.g,
Benno Laros


Hein Roorda uit Nederland schreef op 12 november 2004:
E-mail: hroorda@12move.nl
--
Nav. de geplaatste foto van BS2 Groningen 1959-1960 de volgende namen:
Achterste rij vlnr:
J.R.Ketel, S.P.Vermeer,H.Roorda,M.B.deVries,..deLange,B.teNijenhuis,J.T.Wouda.
voorste rij vlnr:
W.Bijlholt,A.F.M.Remmers,G.Kolkman,H.A.Wellema,..teWinkel, B.Evenhuis
mvg
Hein Roorda


Berry Prinsen uit Spain schreef op 11 september 2004:
E-mail: bjprinsen@telefonica.net
--
Zocht naar gegevens over Abel Tasman en kwam zodoende
terecht bij deze website en mijn oude klassefoto van AS 2.
Nam in 1970 afscheid van de KNSM als derde stuurman en
ben sinds die tijd woonachtig in Marbella, Spanje alwaar
ik werk als freelance schrijver en vertaler en
tevens mede eigenaar ben van een bruine kroeg.


Peter Kortenoeven uit Nederland schreef op 28 juli 2004:
E-mail: c.ouwehand@quicknet.nl
--
Van '80 tot '82 opleiding machinist KHV gedaan in Delfzijl,
hier op het internaat gezeten.
Aansluitend tot '90 bij Spliethoff als machinist gevaren.
Daarna 10 jaar als chauffeur door Europa gezworven en nu
sinds '00 bij Vos Rotating in Beverwijk als service-monteur
voor on en offshorewerk.


Klaas Te Bos uit Nederland schreef op 2 juni 2004:
E-mail: skipflip44@hotmail.com
URL: http://home.hetnet.nl/~skipflip/index.html
--
schooltijd:1975-1979 in Groningen en laatste jaar in
Delfzijl vaar sindsdien bij Vroon B.V.


Capel, Wouter uit Nederland schreef op 30 mei 2004:
E-mail: woutenel@hotmail.com
--
Op de Abel Tasman gezeten van 1954 tot 1957, waarna ik t/m
1969 heb gevaren bij verschillende maatschappijen, w.o. 8j.
bij NV Houtvaart (Vinke), in div. functies (stuurman).
Daarna bij Bureau Hydrografie. Gestopt op m'n 61e en gaan
reizen. Getrouwd, 2 kinderen.


J. Drenth uit Nederland schreef op 16 mei 2004:
E-mail: jantrijntje@keyaccess.nl
--
Zoek klasgenoten jaargang 1948-1950 van de z.v.s. te Groningen. [scheepswerktuigkunde afd:B.M.]


Leen Kazemier uit Nederland schreef op 9 mei 2004:
E-mail: leankaz@home.nl
--
Geb. 2-5-1944 te Ulrum
62-64 S3 Groningen, 69-70 S2 Delfzijl en 72-73 S1 Delfzijl
61-62 stmll bij de HSM, 64-75 Shell Tankers
75-99 loods te Delfzijl en sindsdien af en toe aflossen als kapitein.
In 1982 bestuurslid van de vereniging, vanaf 1992 voorzitter.
Het gaat steeds beter met de vereniging, het ledental blijft in ieder geval constant.
Onze mooie blad de Noordvaarder wordt zeer gewaardeerd, ook op de vloot!
Ik verwacht veel van deze website, met dank aan Frans Boot, onze webmaster.


Bob Klerks uit Nederland schreef op 5 mei 2004:
E-mail: rjklerks@veem-factor.nl
URL: http://www.veem-factor.nl
--
Dag allen,
Na een bewogen studietijd van 1976 tot 1980, gevaren als
stuurman bij rederij Spliethoff tot 1990.
Momenteel directeur-eigenaar van de Veem&Factor Groep
te Delfzijl en Eemshaven.
Zou het voor deze site een idee zijn om alle leden, al dan
niet met e-mailadres, te vermelden? Wellicht dat we dan
eerder een effect realiseren als bijvoorbeeld bij
www.schoolbank.nl.


Erzo Luttmer uit Nederland schreef op 2 mei 2004:
E-mail: e.g.luttmer@planet.nl
--
Erzo Luttmer (1940) BS-cursus 1957-1959
SIII in Delfziel, SII en SI in Rotterdam en een tussendoortje als Ltz3KMR in Den Helder. Een van nautische leermeesters was mijn derde stuurman op de ALGOL : Rob Piera.
Uiteindelijk ben ik gedegeneerd van Zeeman tot bankier.


Frans Boot (webmaster AbelTasmanWeb) uit Nederland schreef op 28 april 2004:
E-mail: webmaster@abeltasmanweb.nl
--
Hallo leden van de oud-leerlingen vereniging Abel Tasman.
Eindelijk heb ik dan het klasgenotenforum of gastenboek zoals het ook wel genoemd wordt klaar voor onze site.
Ik hoop op leuke mededelingen en een vruchtbare discussie tussen de leden onderling.
Wie geeft de eerste aftrap?
Groeten, Frans Boot.

Guestbook by Guestserver - v4.12 - Copyright © 1996-2007